Σάββατο 29 Ιουλίου 2006

Βασιλιάς στην Κουζίνα



Πώς να περάσετε καλά μαγειρεύοντας

Αυτό το blog αλλαζει προσανατολισμο και σκοπο: απο σήμερα θα γραφεται καθημερινά για να σας χαρίσει την ευτυχία των απλών πραγμάτων κι αφορμή του είναι η μαγειρική κι ό,τι την αγκαλιάζει: η γνώση του αντικειμένου, η πολυτέλεια του να έχεις τη δική σου κουζίνα όπου έχεις διαλέξει ένα-ένα τα αντικείμενα και τα σκευή ή να έχεις κληρονομήσει μια παλιά κουζίνα φορτωμένη με μυρωδιές σπιτικές και μαμαδίστικες ή να μοιράζεσαι μια κουζίνα κοινή με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να μοιράζεσαι τη ζωή σου, αυτό που κάνει την διαφορά είναι η απόφαση να κάνεις κάτι απλό, καθημερινά για τον εαυτό σου που σε χαλαρώνει, σε διασκεδάζει και σε κουράζει τόσο, όσο μετά να απολαμβάνεις δίπλα τον κόπο σου.

Εγώ σου προτείνω ανεπιφύλακτα αγαπημένε αναγνώστη να αρχίσεις να μαγειρεύεις, σχεδόν καθημερινά και σε κάθε περίσταση. Όχι γιατί επιβάλλεται για λόγους πρακτικούς ή υγείας. Απλώς και μόνο για την χαρά και την ευχαρίστηση της διαδικασίας.

Γιατί ευτυχώς στην μαγειρική η διαδικασία είναι απλή, άμεση κι επιπλέον μπορείς να την ελέγχεις από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κι αν στο τέλος κάτι δεν πάει καλά, έχεις πάντα την ευκαιρία να το κάνεις από την αρχή, μαθαίνοντας από τα λάθη σου, καλέ μου αναγνώστη, κι αυτό ίσως είναι η μεγαλύτερη απόλαυση της μαγειρικής.

2 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Ωραία, θα μαθουμε να μαγειρεύουμε επιτέλους.

nanakos είπε...

Και πρώτη συνταγή να είναι η "Τέλεια Τηγανητή Πατάτα"!!!