Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2006

Θαμμενη στο χιονι

Σαν ανθρωπος δεν εχω και μεγαλη υπομονη. Παλιοτερα δε, ελειπε εντελως η λεξη απο το λεξιλογιο. Επιμονη ναι, απο υπομονη τιποτε.
Και τα τελευταια χρονια το γαμοσυμπαν εχει αποφασισει να μου την μαθει την κωλολεξη ΥΠΟΜΟΝΗ.
Κι εκει που ολα εξελισσονταν με -κυριολεκτικα- κινηματογραφικα καταιγιστικο ρυθμο τυπου Tarantino, εδω και λιγο καιρο με εχει κυριολεκτικα καταπιει ο Αγγελοπουλος (oh God φρικτο cliche - δε γαμιεται και το κλισε)
Ετσι ολα καπου κωλωνουν.
Εταιρεια αγοραζει το σεναριο μου, με πληρωνει και μετα αποφασιζει να αλλαξει αντικειμενο και να μην κανει πια παραγωγες.
Θεατρικος επιχειρηματιας αποφασιζει οτι το θεατρικο μου του αρεσει και μετα μαλωνει με τους συνεταιρους του και σταματαει τις παραγωγες.
Τεραστια πολυεθνικη με κανει θεα και μου ανακοινωνει οτι θελει να κανει ταινιες δυο σεναρια μου. Επειγονται! Μιλαμε για back to back παραγωγη και των δυο μεσα στους επομενους μηνες. Μιλαμε οτι ο Στεφανος ηδη γραφει μουσικη, μιλαμε οτι το marketing campaign ειναι ηδη ετοιμο, μιλαμε οτι μου στελνουν το συμβολαιο σε ΔΥΟ μερες.
Στο ποσο , η αμοιβη μου ειναι 500 ευρω , ναι 500 οχι δεν εχουν κανει λαθος τα μηδενικα. Ναι τοσα μονο μπορουν να δωσουν γιατι δεν ευκολυνονται. Οχι δεν θα ευκολυνονται ΠΟΤΕ ουτε οταν η ταινια θα εχει κανει 1,5 εκατομυριο εισιτηρια, ουτε οταν θα με εχουν απαγαγει εξωγηινοι.ΠΟΤΕ!
Υψηλοβαθμο στελεχος ιδιωτικου καναλιου καιγεται για σεναριο τηλεοπτικο, δηλαδη εχει παρει φωτια her skinny ass και πρεπει το σεναριο να ειναι εκει εχθες. Και μετα σιωπη. Η απολυτη σιωπη. Νεκρικη σιωπη!(προσφατα εμαθα οτι πιασαν οι καταρες μου και τελει υπο παραιτηση)
Τεραστια διαφημιστικη εταιρια θελει να χρηματοδοτησει σεναριο μου με τον μοναδικο ελληνα σταρ σε πολυ πιασαρικο ρολο - θεα να τον λατρεψουν οι φαν. Το σεναριο φτανει στα χερια του. Και ο σταρ εχει αποφασισει μολις την προηγουμενη μερα να κανει στροφη στην καριερα του ( - ποια εισαι μωρη κουλη που κανεις στροφες? η γραμμη Ερυθρος - Πατησια? ηλιθια ε ηλιθια)
Η ΕΡΤ εγκρινει κατ ' αρχην ταινια μικρου μηκους μιουζικαλ. Ναι μιουζικαλ. Γιατι εγω τετοιες καταβολες εχω, Hello Dolly kai Norma Desmond, αυτα ξερω αυτα κατεβαζει η κουτρα μου. Και ναι το εγκρινουν, αυτο ειναι το περιεργο. Το αναμενομενο ηταν που το ξανασκεφτηκαν και το παγωσαν προς το παρον.
Εγω εν τω μεταξυ εχω βρει πολυ ταλαντουχο και συναμα μια χαρα καλιαρντο συνθετη- ταμαμ για λαικο μιουζικαλ. Του στελνω το σεναριακι και του ζητω να χρησιμοποιησω ηδη γραμμενες μουσικες του κι μου απανταει ΓΡΑΠΤΩΣ πως οχι δεν μου δινει την αδεια γιατι τι πραγματα ειναι αυτα τα μιουζικαλ, φτηνιαρικα και χυδαια σαν επιθεωρηση με τον Ψαλτη.ΟΧΙ λοιπον μου απαγορευει να χρησιμοποιησω την μουσικη του. Χτες διαβαζω οτι γραφει μουσικη για ενα κινηματογραφικο μιουζικαλ που τωρα γυριζει ο Παναγιωτοπουλος.
Κι εγω τι να πω?
ΥΠΟΜΟΝΗ, ναι υπομονη , καποιο γαμημενο φενγκ σουι ειναι τελειως αναποδο. Ο καναπες? Η λεκανη της τουαλετας? Το πιατακι του σκυλου? Οι σερβιετες μου? Τα κορσεδακια του Σου? Κατι ειναι στραβο και συμβαινουν σε μενα ολα τα κουλα.
Και ολα τα παραπανω ειναι αληθεια μπορει να σας το βεβαιωσει και αυτος ο αθλιος ο χοντρος - ξυπολητος-ιδρωμενος που λεει κι ο Bruce, ο λατρεμενος μου Νανακος που καθε φορα που ξεσπαει η κολαση, ριχνει κατι προχειρο απανω του, αφηνει τον Λενυ στο ελεος της γιαγιας, παιρνει το τρενο και ερχεται για το μνημοσυνο ενος ακομα σχεδιου που ναυαγησε την τελευταια στιγμη απο απροσδοκητη αιτια.
Τα λεω ολα αυτα στην therapist (την οποια επισκεπτομαι 8 ολοκληρα χρονια - γαμω την θεραπεια μου, γαμω). Και τι μου απανταει η κουλεμανσον-σανσον? Πως ειναι η ερωτικη σου σχεση με τον καλο σου? Τι της απαντας της καριολας? Μ'ακους κυρα μου τι σου λεω? η τσαμπα σε πληρωνω? Γιατι εγω ειμαι απολυτως βεβαια οτι οταν δεν εχει τι να πει η καριολα καταφευγει στις ερωτησεις φετιχ: πως τα πας με την μανα σου - και πως τα πας με τον γκομενο.
Γι'αυτο κι εγω λοιπον ειπα fuck them all και την πηρα την μεγαλη αποφαση να πιασω τον ταυρο απο τα κερατα και να την κανω εγω την παραγωγη της γαμωταινιας. Γιατι ο Ρενος ειναι καλυτερος? ( ε οπως και να το κανεις ειναι definetely πιο ψηλος απο εμενα το κοντοχοντρο τσουπωτο, ισως και πιο κωλοπετσωμα) κατα τα αλλα θεα και γω. Εκανα τα χαρτια της αγαπης μου στην εφορια και τωρα ειναι Α.Ν. Θεατρικες- τηλεοπτικες - κινηματρογραφικες παραγωγες, διορισα τον Νανακο p.a. to the producer εβαλα και την Νατασα να τρεχει που ετσι κι αλλιως το'χει στο DNA της και ξεκινησα.
Την επομενη μερα , το χιονι μας εθαψε . Κυριολεκτικα, γυρω -γυρω εχει ενα μετρο χιονι και δεν μπορυμε να παμε πουθενα.
Και απο τοτε πανω απο 48 ωρες χιονιζει ασταματητα. Α Σ Τ Α Μ Α Τ Η Τ Α!

Α! μολις κοπηκε και το ρευμα, δηλαδη η ζεστη το νερο και το τηεφωνο και η μπαταρια του laptop αντεχει δεν αντεχει καμια ωρα ...
Τι να πω κι εγω...
Υπομονη

3 σχόλια:

nanakos είπε...

Helloooo Narnia!

Ναι αγαπημένη μου de-lovelitsa, τα επιβεβαιώνω Ο Λ Α όσα γράφεις! Γιανα δω αν ξέχασες τίποτις... Μμμμμ μπααα δε νομίζω! Α! ναι! Wolf Creek sucks!
Μην ανησυχείς πάντα κάποιος περιμένει να σου γαμήσει τα σχέδια. Ε, δεν μπορεί κάποια στιγμή θα βρεθεί και κάποιος που θα σε πιστέψει. Απλά να προσέχεις μη τυχόν σε πετύχει σε διακοπή ρεύματος με ηλεκτροδοτούμενο βοήθημα σταματημένο στην έδρα σου! An awful way to lose face!

Υ.Γ. Η τούρτα δεν μου άρεσε αλλά δεν μπορούσα να σ' αντικρύσω και να στο πω!

Souzi Grammatikou είπε...

Mε άλλα λόγια "όλα μάυρα κι έξω χιόνι"! Έβλεπα κι εγώ για πολύ λίγο μια ψυχοθεραπεύτρια. Με βοήθησε αλλά μετά είχε λεσβιακά προσωπικά issues και μια μέρα πήγε να με φιλήσει - ή έτσι μου φάνηκε! Δεν ξέρω τι απέγινε! Νομίζω πως παντρεύτηκε στην ολλανδία μια άλλη therapist! Είδες λοιπόν; Όλες οι ιστορίες έχουν happy ending (δεν ξέρω πως συμπεραίνεται αυτό από τα παραπάνω αλλά κουράστηκα να γράφω και άρχισε και η Βέρα Στο Δεξί)
Όλα καλά θα πάνε...θα δεις.

Storyteller είπε...

Αχ καψερή μου!!! Τι τραβάτε κι εσεις οι καλλιτέχνες...που θα παει ομως θα γυρίσει ο τροχός...(το υπόλοιπο δεν το λέω γιατι έχω και ένα ήθος ο παραμυθάς)!Κουράγιο!