Σάββατο 29 Ιουλίου 2006

Βουρ στην δράση!



Και τώρα ανασήκωσε τα μανίκια, ανασκουμπώσου, και βουρ στην δράση!

Όσο μαγειρεύεις, κοίταξε συγχρόνως να καλοπερνάς.
Βάλε μουσική, δυνατά από το στέρεο να αντηχεί σε όλο το σπίτι και να φτάνει και στην κουζίνα, από το laptop απ’ όπου διαβάζεις και την συνταγή , από το ipod σου με ακουστικά ή και από το σταθερά κλασσικό ραδιοφωνάκι.

Αν είσαι οπτικός τύπος βαλε να παίζει η αγαπημένη σου ταινία ή σειρά ή τουλάχιστον τα καλύτερα σου video clip όλων των εποχών.

Βαλε άνετα ρούχα και ετοιμάσου να τα λερώσεις.
Προσοχή άνετα παπούτσια που δεν γλιστράνε , άφθονο χαρτί κουζίνας και παλιές πετσέτες.

Τσιγάρα, ποτό – κάθε είδους – επιβάλλονται. Και μην ψαρώνεις με κάτι μη μου άπτου τύπους που λένε «πίνω πάντα παλιό κόκκινο κρασί» , εσύ μπορεί να φτιάχνεσαι με σοκολατούχο γάλα από το μπουκάλι και πολύ καλά κάνεις!

Προσωπικά πίνω πάντα καφέ ή σαμπάνια ό,τι ώρα της ημέρας και να ‘ναι.

Το μόνο που ειλικρινά θεωρώ απαραίτητο είναι να πλένεις σχολαστικά και συχνά τα χέρια σου με ζεστό νερό και σαπούνι – είναι όπως το προφυλακτικό – είναι απολύτως απαραίτητο σε κάθε περίπτωση.

Υπάρχει πάντα η περίπτωση να θέλει να συμμετέχει στην διαδικασία κι άλλο άτομο, ή και άτομα. Ένας είναι ΟΚ αρκεί να του ξεκαθαρίσεις ό,τι αυτή είναι η κουζίνα σου και το παιχνίδι παίζεται με τους δικούς όρους.Άντε κι άλλος ένας ακόμα είναι ας πούμε μια χαρά.

Να θυμάσαι ότι στην κουζίνα δεν υπάρχει δημοκρατία.
Είναι πάντα ενός ανδρός αρχή και πάντα θα είναι βασίλειο του ενός.
Κάτι «να μαζευτούμε να μαγειρέψουμε» εγώ δεν τα καταλαβαίνω.

Διότι ως γνωστόν όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει.
Η λύση είναι να αναλάβει ο καθένας την συνταγή του ή τουλάχιστον μια συνταγή ανά ζεύγη.

Εγώ είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που έχω τον αγαπημένο μου sous chef μαζί μου. Επίσης έχω αποδεχθεί ότι μερικά πιάτα θα είναι πάντα οι σπεσιαλιτέ του. Ακόμα και μέσα στην κουζίνα μου.

Τέλος υπάρχει ένας άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια – πολλά, πάνω από δεκαπέντε – έχει φάει αδιαμαρτύρητα και πάντα με εφηβικό ενθουσιασμό – όλα σχεδόν τα μαγειρέματα μου, αλμυρά και γλυκά, πικρά και ξινά, καλά και κακά, φρέσκα και κατεψυγμένα.

Είναι ο άνθρωπος που ξέρει να μαγειρεύει καλύτερα από μένα , πάντα όμως με ρωτά με συγκινητική ανασφάλεια και σεμνότητα να του πω την γνώμη μου. Αυτό το blog είναι εξαιρετικά αφιερωμένο λοιπόν.

Και τώρα είστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε επιτέλους ;

2 σχόλια:

enteka είπε...

είμαστε έτοιμοι,
(καλό μήνα :))

Ανώνυμος είπε...

Looking for information and found it at this great site... » »